Z dumą przedstawiamy Tchaï of the Tiger, naszą pierwszą organiczną recepturę we współpracy z WWF. Ta mocna i pikantna czarna herbata pomaga chronić dzikie tygrysy, gatunek zagrożony wyginięciem, charakterystyczny dla regionów produkujących herbatę.

Tchaï of the Tiger, ekologiczna czarna herbata z przyprawami

Podobnie jak chai, tradycyjny indyjski napój, Chai of the Tiger to mieszanka czarnej herbaty i pachnących przypraw. Receptura oparta jest na surowcach pochodzących z Thiasholi, renomowanego ekologicznego i etycznego ogrodu herbacianego, położonego w południowo-zachodnich Indiach w regionie Nilgiri, który jest domem dla tygrysów chronionych przez WWF. Ta czarna herbata nabiera pełnej mocy dzięki połączeniu przypraw, również organicznych: imbiru, kardamonu, cynamonu, czarnego i różowego pieprzu, które wnoszą do mieszanki pyszną równowagę między silnymi aromatami przypraw a ich słodyczą. Chai of the Tiger idealnie nadaje się na pikantny moment dzielenia się. Do przetestowania w wersji Latte dla wzmocnienia przyjemności!

Prawdziwe wsparcie dla projektu WWF „Tygrysy x 2”

Dzięki Tchaï of the Tiger angażujemy się w służbę sprawie bliskiej naszym sercom. Od dwóch lat jesteśmy sponsorem projektu Tx2 WWF. Inicjatywa zapoczątkowana w 2010 roku, której celem jest ochrona tygrysa, gatunku zagrożonego wyginięciem, charakterystycznego dla regionów produkujących herbatę. Cel? Podwoić populację dzikich tygrysów w porównaniu z 2010 r. Planujemy osiągnąć 6000 kotów do 2022 r., który będzie następnym rokiem Tygrysa chińskiego horoskopu. Aby przyspieszyć projekt Tx2, przekazujemy WWF 1 euro za każde sprzedane pudełko Tchaï of the Tiger. Świetna okazja do połączenia przyjemności i zaangażowania przy filiżance herbaty.

Pudełko na herbatę bez użycia plastiku

Dla Tchaï of the Tiger nasze kreatywne studio wyobraziło sobie wspaniałe pudełko, w którym Indie i tygrysy znalazły się w centrum uwagi, poprzez sugestywny wystrój inspirowany mandalami. Tygrysica i jej młode symbolizują niezbędną reprodukcję tego zagrożonego wyginięciem gatunku, w odcieniach płowych kontrastujących z zielenią natury. Plus: zero plastikowych opakowań dla rosnącego szacunku dla środowiska.

Ogród herbaciany Thiashola Tea Estate

Nasze zespoły udały się we wrześniu ubiegłego roku na plantację herbaty Thiashola, w 100% ekologiczny ogród od 2006 roku, położony w południowych Indiach, na wysokości 2000 metrów, w górach Nilgiris, zwany także „Górami Błękitnymi”. Pierwsze drzewo herbaciane znaleziono w południowych Indiach w 1853 roku, co czyni Thiashola jedną z najstarszych plantacji w tym regionie. W zapierających dech w piersiach krajobrazach zespół 350 osób każdego dnia angażuje się w zbiór i produkcję herbaty znanej ze swojego wyjątkowego charakteru, który odzwierciedla również etyczne i odpowiedzialne zobowiązania. Istotnie, plantacja na co dzień pracuje nad poprawą warunków życia swoich pracowników i ich rodzin, w szczególności poprzez zapewnienie im godziwych wynagrodzeń, pomoc w wyposażeniu mieszkania oraz zapewnienie systemu edukacji dla dzieci.